Bränna fett och bygga muskler

Om du vill förbränna fett och samtidigt bygga muskler är det inte alls någon märklig kombination. Det är nämligen inte bara konditionsträning som förbränner fett eftersom styrketräning förmodligen är det mest effektiva sättet för förbränning av underhudsfett, något som gör dina muskel mer definierade.

Här ska vi på träningslära.com visa dig hur du kan bränna fett (deffa) samtidigt som du bygger muskler, men tänk på att du under denna period förmodligen kommer att gå ner i vikt eftersom fettet försvinner. Sedan är det bara att gå upp i vikt igen på grund av ökad muskelmassa som inte döljs av en massa underhudsfett.

Bränn fett och underhåll musklerna med styrketräning

Eftersom du inte vill förlora en massa muskelmassa när du går ner i vikt måste du fortsätta med din styrketräning när du deffar, men du bör inte köra på riktigt lika hårt som vanligt.

  • Du bör bara köra 3 styrketräningspass i veckan.
  • Du bör bara göra 4 – 5 övningar per pass med tre set i varje med 10 reps.
  • Du kan med fördel träna hela kroppen under varje pass men det är inte heller så dumt att dela upp passen i biceps & rygg, triceps & bröst och ben.

Bränn mer fett med förbränningsträning

Vid sidan av din styrketräning bör du motionera, men du bör inte ägna dig åt allt för tuff konditionsträning. Förbränningsträning hämmar nämligen muskelbyggandet om den är för intensiv, framförallt om du gör det för nära styrketräningspasset. Så här bör du göra:

  • Förbränningsträna 6 – 7 dagar i veckan tills du uppnått det resultat du vill ha.
  • Promenera, jogga eller simma i 1 timme per dag de dagar du inte styrketränar.
  • Motionera i 30 minuter i lugnare tempo de dagar du styrketränar.